Безплатна читалня "Малкият Принц" кани децата на среща с книгите в сърцето на Бургас

Безплатна читалня

Проектът на фондация "Шанс а децата на България" стартира на 9 март с подкрепата на Гранд Хотел и СПА Приморец

Айнщайн:

"Ако искате децата ви да бъдат интелигентни,

четете им приказки.

Ако искате да бъдат още по-интелигентни,

четете им повече приказки."

На 9 март в Бургас врати отваря Детски литературен клуб - читалня "Малкият принц". Ще я откриете в сърцето на морския град - на пл. "Ат. Сиреков" 4, в сградата на Център за млади таланти (срещу Община Бургас). Там, малките читатели ще имат възможност да се срещнат с най-обичаните детски книги и да се потопят в техния свят. Проектът е дело на Фондация "Шанс за децата на България" и се осъществява с любезната подкрепа на Гранд Хотел и СПА Приморец.

Официалното откриване на литературния клуб ще бъде от 18:00 часа на 9 март 2018г. в Център за млади таланти, Бургас. Събитието ще допълни изложба детски рисунки с тема "Моят ангел - мама".

"Малкият принц" е място за среща на децата с необятния свят на литературата. Там, те могат да полетят с Питър Пан, да творят пакости с Том Сойер, да преживеят вълнуващи приключения с А.А. Милн и неговия "Мечо Пух" или пък да се сприятелят с лисицата заедно с Малкия Принц. Възможностите са необятни, а фантазния свят на Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер, Джани Родари и всички големи детски автори - безкрайно интересен и притегателен. 

Редица авторитетни проучвания доказват важността на четенето за развитието на детската психика, въображение, мислене. Книгите помагат на децата да развият любознателност и приключенски дух и ги учат на полезни неща за заобикалящия ги свят, спомагат повишаване на концентрацията и обогатяват лексикалния запас. Едно знание, води към друго - и неусетно кръгът интереси на детето расте и се обогатява. То прави разлика между добро и лошо, фантазен и истински свят и осъзнава по-лесно последствията от конкретни действия. Книгите, освен това възпитават и учат на социални умения и не на последно място - книгите забавляват! Поради всички тези причини, проектите като „Малкият Принц“ са изключително нужни и полезни. Децата имат нужда от детските книги, а книгите имат нужда от децата, на които да покажат своя свят.

Литературен клуб – читалня „Малкият Принц“ е поредният проект с висока полезност за Бургас, който Гранд Хотел и СПА Приморец подкрепя. Конкретно ползите от четенето 5-звездният бургаски Гранд прокламира индиректно чрез поредицата си събития Приморец чете, които водят в морския град автори на разнообразна литература за среща с публиката им. Защото, както казва: Фредерик Дъглас, "Веднъж научил се да четеш, ще бъдеш вечно свободен". 

 

 

 

Коментари