Без тролейбуси от 4-ти август в Бургас

Без тролейбуси от 4-ти август в Бургас - E-Burgas.com

Във връзка с изискванията на правилника за Техническа експлоатация на контактните мрежи на градския електротранспорт е наложително да бъдат извършени планирани ремонти, профилактика и контролни измервания на всички съоръжения, свързани с тролейбусните линии Т1 и Т2. Това съобщават от пресцентъра на общинския превозвач.

Тъй като дейностите по поддръжка на съоръженията не могат да се извършват под напрежение, трябва да бъде изключено електрозахранването в съответните сектори. За целта е необходимо временно да се преустанови обслужването на тролейбусните линии. Предвидено е това да стане по график от 04.08 до 27.08.2018 г. – линия Т2 и от 24.08 до 10.09.2018 г. – линия Т1

Чрез тази превантивна дейност се цели постигане устойчивост на електросъоръженията и подобряване безопасността на тяхната работа.

При инциденти през последните месеци, вследствие на атмосферни явления (гръмотевични бури, силен вятър, проливни дъждове), както и нееднократно събаряне на контактната мрежа от извънгабаритни превозни средства, се налагаше възстановяване на съоръженията в спешен порядък, без възможност за цялостна проверка на експлоатационното състояние на тролейбусната инфраструктура.

Освен това подобни профилактични мероприятия целят да отстранят повреди, които биха създали неудобства на хората и материални щети на компанията за в бъдеще.

За посочения период от време линии Б12 и Б11, които в голяма степен дублират маршрутите на Т2 и Т1, ще се изпълняват с разписания, при които интервалите на движение са учестени.

Коментари

Още от последните новини