Бегачите от фестивала “Бургас Рън” ще обиколят почти целия град (карта)

Бегачите от фестивала “Бургас Рън” ще обиколят почти целия град (карта) - E-Burgas.com

Важно за шофьорите: Движението на автомобили на няколко места в града ще бъде спряно за различен период от време

Станаха ясни трите трасета, по които ще преминат бегачите от фестивала “Бургас Рън”, който ще се проведе на 16 септември. Събитието е част от Европейската седмица на мобилността и се организира с подкрепката на община Бургас. Организаторите са избрали три маршрута съответно по 1,5, 5 и 10 км., които преминават през различни места в Бургас.

Най-краткото бягане ще стартира в 16:00 часа от площад “Тройката” до края на ул. “Александровска” и обратно. 

По-дългите трасета от 5 и 10 км. ще предложат панорамна разходка из града. Те ще преминат през градинката на жп гарата, Морска гара, Морската градина, алеята към Солниците и ЦГЧ. Те ще стартират в 16:30 часа от площад “Тройката” и ще завършат отново там.

Събитието ще наложи известна промяна в трафика на автомобили. Движението по бул. “Иван Вазов” ще бъде спряно за няколко минути, докато бъде пресечен от всички бегачи. В периода 16:30 и 17:30 часа ще бъде забранено движението за автомобили в района около Морска гара. За най-дълго ще бъде отцепена ул. “Св. св. Кирил и Методий”, по-която двете бегачески групи ще преминат навръщане. Така улицата ще остане затворена от 16:30 до 19:00 часа. 

Коментари

Още от последните новини