Бедствие на разклона за Миролюбово. Пътната агенция безпомощна пред снега

Бедствие на разклона за Миролюбово. Пътната агенция безпомощна пред снега - E-Burgas.com

ТИР се обърна и напречно запречи движението на пътното платно близо до разклона за с. Миролюбово. Инцидентът стана около полунощ. Стотици пътуващи останаха блокирани на пътя. През малката, останала незаета част от пътя, първоначално се пропускаха поединично коли на бавен ход, но автобус заседна и затвори пътя изцяло. Камионът вече е преместен от пътното платно, остава това да се случи и с автобуса. Междувременно стотици шофьори остават блокирани на пътя вече повече от четири часа. 

Още в ранния следобед беше затворено движението в двете посоки на АМ "Тракия" в участъка на Карнобат. След блокирането на магистралата, целия трафик от и за Бургас беше пренасрочен по стария път, през Айтос. Така на тесния двулентов път се озоваха едновременно товарни камиони, автобуси и леки коли. Не закъсняха и проблемите, причинявани от изнервени и бързаши шофьори, правещи опити да се измъкнат от километричните опашки.

В малките часове на последния ден на годината се появи тежка военна машина, за да издърпа заъсалите автомобили. В различни медии се появи информацията, че са били евакуирани майка с дете от  служители на пожарната безопасност.

Свикан е Кризисен щаб начело с премиера Борисов, заради услужнената пътна обстановка. Стана ясно, че са осигурени места за подслоняване на желаещите пътници попаднали в зимния "капан". Бургас е достъпен единствено от пътя на Юг, а именно през Средец.  

Коментари

Още от последните новини