БДЖ с важни промени заради смяната на времето, влаковете спират за час

БДЖ с важни промени заради смяната на времето, влаковете спират за час - E-Burgas.com
БДЖ

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени в пътуването на 13 пътнически влака, съобщиха от "Холдинг БДЖ" ЕАД.
 
При преминаването от лятно към зимно часово време е необходимо някои пътнически влакове да престоят в различни железопътни гари в нощта между 27 и 28 октомври. Това се прави, за да не бъде нарушен графикът за движение на влаковете.

В железопътните превози е наложена обичайната практика влаковете да спрат в първата железопътна гара по маршрута си при наближаване на 4.00 ч. и да изчакат 60 минути. По този начин не се нарушава графикът за движение на влаковете и се избягва по-ранно от обявеното им преминаване през съответните гари.
 
Преминаването от лятно към зимно часово време тази година ще засегне международния бърз влак 492, пътуващ по маршрута Истанбул-София, който ще престои в гара Свиленград. Бързият влак 2626, пътуващ по маршрута Варна-София (през Горна Оряховица), ще престои в гара Роман. Бързият влак 2627 по маршрута София-Варна (през Горна Оряховица) ще престои в гара Търговище.
 
Бързият влак 3636 по маршрута Варна-София (през Карлово) ще престои в гара Стряма. Бързият влак 3637 по маршрута София-Варна (през Карлово) ще престои в гара Сливен. Бързият влак 8626, пътуващ по маршрута Бургас-София (през Пловдив), ще престои в гара Белово, а влак 8627 по маршрута София-Бургас (през Пловдив) ще престои в гара Коньово. Бързият влак 8636, пътуващ по маршрута Варна-Пловдив, ще престои в гара Чирпан.

Пътуващият в обратна посока Пловдив - Варна бърз влак 8637, ще престои в гара Търнак. Бързият влак 9647, пътуващ по маршрута София-Силистра, ще престои в гара Разград.
 
Пътническият влак 16101, пътуващ по маршрута Септември-Велинград, ще престои в гара Велинград. Пътническият влак 30151, пътуващ по маршрута Карнобат-Варна, ще престои в гара Завет. Крайградският пътнически влак 20200, пътуващ по маршрута Мездра-София, ще престои в гара Лакатник.

Коментари

Още от последните новини