Банда с ножoве, бухалки, мачете и пушка тормозила „Меден рудник“

Банда с ножoве, бухалки, мачете и пушка тормозила „Меден рудник“ - E-Burgas.com

Петима криминално проявени мъже са задържани от полицията за грабеж и вандалски прояви.

Всичко започнало още през изминалия уикенд, когато бандата от маскирани мъже ограбили 28-годишен мъж от „Меден рудник“, като му отнели сумата от около 1400 лв. 

Няколко часа по-късно същите лица, въоръжени с ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, отишли на ул. „Петко Войвода” отново в к-с „Меден Рудник”, за да търсят ограбения по-рано мъж. Те сериозно изплашили гражданите, тъй като явно демонстрирали наличното оръжие и смутили обществения ред. 

Полицията пък успяла да установи членовете на бандата. Това са двама криминално проявени мъже от Айтос на възраст от 20 и 23 години, както и трима от Бургас – двама на по 22 години и един на 29 години. Арестувнето на част от бандата станало през следващите дни. 

Във вторник са задържани двамата айтозлии, като при проведените претърсвания са открити и иззети маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петима младежи са били въоръжени по време на нападението. Ден по-късно около 19.00 ч. в района на Спортна зала „Младост” е установен 29 годишния бургазлия., който отказал да се подчини на полицейските разпореждания и оказал съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства. Останалите двама младежи се издирват от полицията. 

При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че единият бургазлия. заедно с друг свой приятел, в края на миналата година, извършили в района на бензиностанция „Шел” в кв. „Победа” побой по хулигански подбуди над млад бургазлия. По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство. В момента се проверяват данни за това, че петимата бургазлии са участвали и в други случаи на сбивания и побои, осъществени на територията на Бургас.

Коментари