Банда дрогирани младежи тероризираха „Лазур“, чупиха прозорци и стреляха по хора

Банда дрогирани младежи тероризираха „Лазур“, чупиха прозорци и стреляха по хора - E-Burgas.com
Google maps

Истински екшън се е разразил снощи в бургаския ж.к. „Лазур“, информират от полицията. Банда младежи, между 14 и 19 години, между които и малолетно момиче, безчинствали в района на ул. „Копривщица“, като преди това употребили алкохол и забранени субстанции.

От МВР-Бургас съобщават, че 36-годишен бургазлия се прибирал със семейството си, когато забелязал как момче от групата безпричинно счупил прозореца на къщата му. Мъжът, заедно с баща си, настигал младежката компания и влязъл в словесно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар и ще си търсят правата в съда.

Междувременно не след дълго полицаите от Пето РПУ издирили и заловили младежите, които са задържани за 24 часа. Установено е, че трима от тях са криминално проявени, установен е и произвелият изстрел младеж, както и този, който е счупил прозореца. При извършения личен обиск на задържаните, пистолетът и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици (пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол).

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с ''Лазур'' е осъществила хулигански действия и в центъра на Бургас, където чупели стъкла на коли и заплашвали случайни минувачи с газов пистолет.

Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления - Бургас.

Коментари