България се нуждае от 700 кръводарители всеки ден

България се нуждае от 700 кръводарители всеки ден - E-Burgas.com

До момента около 150 човека са дарили кръв по време на кампанията "Дари кръв". Данните отчете пред БНТ д-р Николай Андреев, директор на Националния център по трансфузионна хематология.

Инициативата „Дари кръв" на Българската национална телевизия, Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка се завръща в София с последна кръводарителска акция. Днес ще бъдат разкрити още два пункта за желаещите да подкрепят кампанията. Всеки, който иска да дари кръв, може да го направи от 9:30 до 13:30 часа в офисите на Първа инвестиционна банка на ул. „Енос" №2 и бул. „България" №81Г.

Основната идея - да се популяризира кръводаряването - беше изпълнена, каза още д-р Николай Андреев. По думите му, е хубаво постоянно да има приток на кръв, защото само за София са необходими между 250 и 350 кръводарители ежедневно. За страната нуждата е 500-700 души за цялото здравеопазване. Нашата агитация не е достатъчно насочена към хората и следващата цел е да се финансира създаването на филм за пътя от кръводаряването до преливането, каза още д-р Андреев.

Ако искате да дарите кръв, преди това трябва да закусите, да пиете течности и да носите със себе си личните си документи.

Коментари

Още от последните новини