България пише история в ръгбито, вече сме в четворката на Европа

България пише история в ръгбито, вече сме в четворката на Европа - E-Burgas.com

Излизаме срещу победителя от Словакия и Сърбия за място на финала на европейското в Созопол

България записа най-големият си успех в дисциплината ръгби 7, като се класира на полуфинал на европейско първенство „Конференция 1“, което се провежда на „Созопол Арина“ през уикенда. Това се случи след победи в груповата фаза над регионалния „Ботев“ (който участва на мястото на Швейцария), Монако и Босна.

Днес се играха четвъртфиналите, в които надделяхме над Турция с 26:14, а в 14:00 часа националите ни ще излязат за място на финала срещу победителя от Словакия и Сърбия. Общо 12 отбора участват на европейското първенство, като финалистите се качват в най-горната ръгби дивизия – „Трофи“, където са най-големите отбори.

Мачовете се играят в две полувремена от по 7 минути, само финалът ще бъде в две половини от по 40 минути. След финала шампионът ще бъде награден на стадиона, веднага след това ще се проведе и традиционният Парад на знамената, в който участниците ще преминат със знамена по улиците на Созопол до центъра на града, където ще се проведе и официланото награждаване.

„Успешно развиваме тази дисциплина, която е и олимпийска. Днешното ни класиране в четворката, без значение дали ще достигнем до финала, е огромен успех, какъвто досега не сме имали. В ръгби 7 постигнахме много добри успехи, преди две седмици женският национален отбор се класира на шесто място в Словакия, което също е много голям успех. Така че сме оптимисти, нещата вървят добре, ще се постараем да вдигнем нивото и в другата дисциплина ръгби 15“, коментира президентът на федерацията по ръгби Атанас Зафиров.

Можете да наблюдавате мачовете на живо ЕДИНСТВЕНО ТУК

Коментари

Още от последните новини