България е втора в света по пиратство в нета

България е втора в света по пиратство в нета - E-Burgas.com

България е на второ място в света по пиратството в интернет. Това сочи изследване на IT компанията MUSO, която публикува годишният си доклад за защита на авторските права и съдържание в световната мрежа за 2015 г., предава БГНЕС. 

Първо място се заема от Литва с 46,3% пиратско съдържание.  България е втора с 27,43%, а на трето място е Латвия с 24,54%. Следват Хърватия, Испания, Гърция и Сърбия - с по около 22% пиратско съдържание, Ирландия, Румъния и Швеция – с по около 19%. В Русия и Канада числата съответно са около 11%. 

Нисък процент на интернет пиратство има в Германия – там само 1,71%. от потребителите използват пиратско съдържание в интернет пространството.  Според запознати това се дължи на строгите закони и следенето на всякаква пиратска активност от страна на потребителите и сравнително бавния интернет.

В своето изследване ай-ти компанията MUSO е включила 14 000 значими торент и стрийминг сайтове, откъдето се сваля различно съдържание. Само през 2015 г. през тези сайтове е имало 141 млрд. посещения. 
 

Коментари

Още от последните новини