България е в готовност да затвори границите си (видео)

България е в готовност да затвори границите си (видео)  - E-Burgas.com

"Както френският президент Макрон каза "Във война сме!". Това е реална война и то по-лошо от това да имаме противник. Защото коронавируса е във въздуха. Не се вижда, но поразява", каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг. 

"Готови сме да затворим границите от-до. С изключение на камионите. Чакаме писмо от ЕС. Може има и списък да речем със светила и лекари, които да допуснем." заяви Борисов.

"Приемаме всякакви съвети с изключение на популистките, които са готови за месец-два да съсипят икономиката и да направят така, че да се върнем в забравени времена", поясни премиерът. Той коментира и има ли вече надежди да бъде намерено лечение на коронавируса.

"Германската компания, която Щатите са искали да купят, са най-напред в намирането на лечение на COVID-19", поясни Борисов. От там признаха, че са близо до намирането на ваксина срещу COVID-19.

"Не стига, че заразили Банско, ами сега туроператорът ги докара в София, за да заразят и тук. Изключителна безотговорност", ядоса се премиерът. От думите му стана ясно, че ако щетите са такива като в Банско може да има карантина и в Боровец и Пампорово.

Коментари

Още от последните новини