Българите вече пътували по-често и ставали взискателни към туристическите услуги

Българите вече пътували по-често и ставали взискателни към туристическите услуги - E-Burgas.com
travelstudio.eu

Българите пътуват все по-често и стават все по-взискателни към туристическите услуги. Това стана ясно от думите на Байко Байков, който е председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, цитиран от БНР.

Оказва се, че българите все по-отрано резервират пътуванията си през годината и стават все по-взискателни към предлаганата туристическа услуга.

Увеличили са се и пътуванията през почивните дни и интересът е разнороден - и към ваканции в страната, и в чужбина.

Според данните на туроператорите се виждат конкретни опити Турция да се възстанови като лидер у нас на пазара на летни почивки, а подобни усилия се виждат и от Египет.Според Байков българските туристи са изключително информирани. Предпочитанията за ваканция през тази година са предимно по Средиземноморието - Гърция, Италия и Испания, и няколко не толкова познати - като Хърватска например.

Байков подсети, че ранните записвания дават отстъпки в цената от около 10-15 на сто. Краят на февруари е най-близкият срок, в който се изчерпват голяма част от тези промоции.

Гърция е лидер по отношение на най-изгодните почивки извън страната, освен Турция, каза още Байков.

"По отношение на ваканциите вътре в страната олинклузивът (или всичко включено в цената), не е предпочитан от българските туристи", заяви Байко Байков.

Нискотарифните авиокомпании в голяма степен насърчават пътуванията, както на изходящия, така и на входящия туризъм и правят офертите по-привлекателни. Необходимо е страната ни да се рекламира по-засилено и да направи туристическите си услуги по-добре видими в интернет, подчертават туроператорите.

Коментари

Още от последните новини