Българи ще чупят рекорд за лицеви опори (Снимки)

Българи ще чупят рекорд за лицеви опори (Снимки) - E-Burgas.com

В събота голямата поляна в Южния парк ще събере малки и големи, за да бъде подобрен световният рекорд на Гинес за най-много хора, правещи лицеви опори заедно. Събитието е част от инициативата на Лазар Радков "Да мотивираме 1 000 000 Българи да тренират!" и се провежда с подкрепата на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене - Живей Активно! Началото на масовата тренировка е точно в 9:45 ч. на голямата поляна в Южния парк в столицата.

Настоящият световен рекорд за най-много хора, правещи лицеви опори заедно, е 1645 човека и е поставен в Айман, Обединените арабски емирства, на 16 февруари 2017 г. Лазар Радков и Живей Активно! ще направят опит да влязат в Книгата на Гинес и да покажат, че добрата спортна форма и балансираното хранене са достойни за рекорд. „Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от българите не практикуват никакъв спорт според проучване от 2014-та година“, споделя Лазар. Именно затова Живей Активно! и Лазар обединяват усилия с идеята да стимулират колкото може по-голяма част от неспортуващите българи да започнат да спортуват и да се грижат за здравето си. Всеки желаещ може да стане част от историята и да се включи в съботното предизвикателство.

Като партньор на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Живей Активно!, Лазар Радков ще бъде част от тазгодишното ѝ издание в Пловдив. Всички желаещи да разберат как да се хранят и движат осъзнато и да подобрят здравето и физическата си форма ще имат възможността да го сторят под неговото вещо ръководство на 17 септември на Гребната база в града под тепетата.

Галерия
Коментари

Още от последните новини