Багери затрупаха плажа на Солниците (снимки)

Багери затрупаха плажа на Солниците (снимки) - E-Burgas.com

Плажът на Солниците е затрупан под тонове пръст, установи репортерска проверка на е-Бургас след сигнал на наши читатели. 

Импровизираните диги са следствие на брегоукрепването, което в момента тече във връзка с изграждането на велоалеята, която трябва да свърже Морската градина със Сарафово. 

Припомняме, че проектът стартира през лятото на миналата година и трябваше да е готов за началото на тази. Причината беше именно изникналата в последствие нужда от брегоукрепване и поставяне на подпорна стена между алеята и плажната ивица. Това стана след инженерно–геоложко проучване, което е установило наличие на глинести почви с голяма мощност, което можеше да доведе до свличане. Всичко това оскъпи проекта с малко повече от 1 млн. лв.

Работниците днес увериха, че огромните насипи върху плажната ивица ще бъдат разчистени, след като приключат строително-монтажните работи по изграждането на подпорната стената. Буразлии обаче се притесняват, че плажът няма да е в добро състояние за започващия след около месец туристически сезон. На метри от въпросния плаж се намират калта и лугата, от които всяко лято се възползват хиляди бургазлии и туристи. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини