Бъдещият „Дом на музиката“ в Бургас може да рухне

Бъдещият „Дом на музиката“ в Бургас може да рухне  - E-Burgas.com

Само спешен ремонт може да спаси къщата на композитора Георги Шагунов

Къщата на композитора Георги Шагунов в Бургас, която в бъдеще трябва да се превърне в „Дом на музиката“, може в скоро време да рухне. За това предупреждават общински съветници от Реформаторски блок, които настояват общината да отпусне спешно средста за авариен ремонт на сградата. 

"Придобитата от общината сграда и жилището, в което е живял Георги Шагунов са в много лошо състояние, особено покрива на сградата. Предвид факта, че за цялостен ремонт и преустройство на жилището общината е изявила намерение да кандидатства с проект по Оперативна програма „Региони в растеж“, група дейности „Културна инфраструктура“, като за изготвяне на апликационна форма, възлагане на обществена поръчка и изпълнение на необходимите дейности е необходимо време, авариен ремонт поне на покрива на сградата става крайно необходим и неотложен. В противен случай съществува риск рушенето на сградата да продължи и да стане необратимо с всички последствия. Съсобственикът в сградата е изразил готовност да участва съобразно квотата на собственост в ремонтно възстановителните работи." пише в докладната записка. 

Според съветниците единствената възможност за бъраза реалция е да бъде възложено на Общинско предприятие „Общински имоти“ да извърши спешните ремонтни работи със собствени сили и средства от бюджета си.

Бъдещия Дом на музиката трябва да бъде обосбен културен център за творци от Бургас и региона, както и за повишаване на музикалната култура на подрастващите и стимулиране на млади таланти. 

 

 

Коментари

Още от последните новини