Бъдещият амфитеатър на "Меден рудник" притесни търговците от Лакомата спирка

Бъдещият амфитеатър на

Изграждането на амфитеатър в "Меден рудник" притесни сериозни наемателите на търговски обеки в района на Лакомата спирка в комплекса. За това сигнализира общинският съветник Живко Табаков, който входира питане в Общински съвет - Бургас с няколко важни въпроса към общинската администрация за проекта. 

На този етап търгвоцит са силно обезспокоени от липсата на яснота около това кога ще бъдат официално уведомени, че трябва да ги напуснат заради изграждането на амфитеатъра. Преди известно време засегнатите са започнали събирането на подписка срещу премахването на обектите им в района на спирката. До този момент в  нея са положили подписи 56 души, от които наематели и заети на трудов договор лица. Някои от тях развиват търговска дейност на това място близо 20 години и настоящото неизяснено положение създава у тях усещане за несигурност и непредвидимост на вложените инвестиции.

От името на търговците Живко Табаков пита кога се предвижда да започне и да завърши строителството на амфитеатъра в "Меден рудник", каква ще бъде стойността на проекта и откъде ще бъдат осигурени средства за реализирането му.

От общинската администрация ще трябва да отговорят на тези въпроси на предстоящата сесия на Общински съвет - Бургас, която е в края на месец март. 

 

Коментари

Още от последните новини