Бъдещи фармацевти на стаж в аптеки „Фаркол“ 

Бъдещи фармацевти на стаж в аптеки „Фаркол“  - E-Burgas.com

Обучението им е част от Стажантска програма на бургаската аптечна верига  

Галин Чаушев е бъдещ магистър фармацевт. Роден е в Ямбол, завършва бургаската Английска гимназия. Наесен ще е четвърти курс в Медицински университет – Варна. 
Галин е един от студентите, избрали да проведат своя стаж в аптеки „Фаркол“ - Бургас. От началото на август всеки негов работен ден започва в аптека „ДКЦ 1“. 

„Работата на място в аптека е истинско предизвикателство за мен. Теоретичната подготовка в Университета е важна, но без практика няма как да усетиш в пълнота естеството на работата, а тя е изключително отговорна“, споделя Галин. Допълва, че в хода на стажа си тук е надградил академичните си знания, най-вече по дисциплини като „Фармакология“ и „Социална фармация и фармацевтично законодателство“. „Колегите ме напътстват, а работната среда  е на високо професионално ниво.

Специфичното тук е постоянния контакт, който  фармацевтите поддържат с лекари, тъй като аптеката е в болница. Другото, което ми направи впечатление е индивидуалното отношение, което проявяват към всеки пациент“, посочва студентът. Признава, че е обмислял вариантът за професионална реализация в чужбина. Но последното му решение е да гради кариера като магистър-фармацевт тук, в България.  

Верига „Фаркол“ е сред аптеките, които искат да дадат шанс на младите специалисти да се развиват професионално у нас, показвайки добрата фармацевтична практика. От няколко години аптечната верига изпълнява  Стажантска програма с Катедра „Фармация“ в Медицински колеж към Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“. Задължителният преддипломен стаж на студентите се провежда в периода октомври-декември в аптеки, утвърдени като бази за обучение. Тогава се очакват още студенти, избрали като място за  своята практическа подготовка аптеки „Фаркол“. 

Коментари

Още от последните новини