БАБХ започва проверки в туристически обекти по морето

БАБХ започва проверки в туристически обекти по морето - E-Burgas.com

Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки във връзка с настъпващия летен туристически сезон. Те ще се извършват на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич.

Инспекторите ще проверяват магазини, подвижни сезонни обекти, фирми за кетъринг, ресторанти, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, и туристически обекти, предлагащи услугата „ол инклузив".

По традиция експертите ще следят за произход и право на съхранение на храните, за сроковете на годност и правилното етикетиране.

Във връзка с антиковид изискванията, проверяващите ще следят с повишено внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар в магазините, ресторантите, ще инспектират съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, подходящото работно облекло и личните предпазни средства на персонала.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки.

При необходимост инспекторите от Агенцията по храните ще правят съвместни проверки с МВР, данъчните, здравните инспекции и Комисията за защита на потребителите.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.

Коментари