Автомобили напълниха сервизите, развалят се заради некачествени горива

Автомобили напълниха сервизите, развалят се заради некачествени горива  - E-Burgas.com

Със застудяването сервизите отчитат голям скок на повредени автомобили заради некачествено гориво. В същото време идва и информацията, че през последните дни от пазара са изтеглени над 25 000 литра дизел заради лошо качество, съобщава Нова тв. 

Проверките показват, че най-голям проблем с качеството има при дизела, следван от бензина. По време на пътуването за празниците, Владимир Александров забелязва, че автомобилът му се държи странно на пътя.

В сервиза диагностиката е категорична- причината е в некачественото гориво. След години, прекарани зад волана, Владимир също е свикнал сам да познава кога е заредил бензин с примеси.

От сервиза казват, че тези дни колите, които идват са със сходни симптоми – липса на мощност, трудно палене и сериозни поражения. Запушени филтри, дефекти в горивните системи и дори повредени двигатели водят шофьорите тук. Виновникът е оказва един и същ-лошо гориво, категоричен е автоекспертът Румен Дунев.

По празниците жалби от шофьори за некачествено гориво са стигнали и до контролните органи. При последния такъв сигнал, буквално от преди дни, изследванията в лаборатория потвърждават – влошено качество на дизела заради по-ниска пламна температура.

 

Коментари

Още от последните новини