Автобусни превозвачи спират да возят пътници от 18 февруари

Автобусни превозвачи спират да возят пътници от 18 февруари  - E-Burgas.com

Автобусни превозвачи готвят мащабен протест, съобщава БНТ. Днес те обявиха, че ще спрат да возят пътници в цялата страна безсрочно от 18 февруари, ако в едномесечен срок не бъдат взети мерки за решаването на основни проблеми в бранша. Сред исканията им са криминализиране на нелегалния превоз и отмяна на тол системата за автобусите.

Над 3000 нелегални превозни средства и 300 млн. лв. загуби за държавния бюджет. Това показват сметките на автобусните провозвачи за вредата от т. нар. „копърки“. Ето защо според тях са необходими незабавни мерки срещу незаконния транспорт.

"Ние вече не може да се издържаме, самите ние не можем да отговорим на изискванията на пътниците, самите ние не можем да отговорим на изискванията на общините, защото това, което се случва, нерегламентираният превоз обхваща вече 70% от редовните превози, почти пред всеки автобус вече се движи нерегламентиран транспорт. Така че загубите, които понасяме са огромни." заяви Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Според бранша четири месеца преди въвеждането на тол системата, все още няма достатъчно информация колко ще им струва. Затова искат вместо новата тол система да останат винетките.

Коментари

Още от последните новини