Австрия и Англия отварят пазарите на труда, вижте какви кадри търсят

Австрия и Англия отварят пазарите на труда, вижте какви кадри търсят - E-Burgas.com

Австрия, Великобритания, Германия отварят трудовите си пазари. Търсят се наши кадри , предимно в областта на туризма, обяви по време на пресконференция днес директорът на Бюроо по труда в Бургас Живко Янакиев. В Австрия тепърва започва да набира ресторантьорски и хотелски персонал за сезонна работа в курортите. В Южна Англия пък набират готвачи, като кандидатите трябва да владеят добър английски, да имат опит като готвачи или придобита професионална квалификация в тази област.

По данни на местната дирекция на одобрените кандидати се предлага настаняване, за което те заплащат само дължимата местна такса, предлага се вътрешно обучение, отстъпка при хранене в ресторанта, което може да стигне и до 50 % и възстановяване на половината от пътните разходи. Сартовото заплащане е от 7.50 паунда на час с възможност за развитие в кариератаи увеличаване на заплащането, е заявил в обявата работодателят.

Освен кадри в сферата на туризма, се търсят и специалисти ел., компютърна и хладилна техника. Страните, където се търсят такива са Словакия и Чехия, като за Чехия техният брой е над 700. 

Офертите за работа са качени в националния EURES сайт www.eures.bg, а одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Срещата ще се проведе на 5 октомври в сградата на професионалната гимназия по туризъм " Проф. д-р Асен Златаров".

Коментари

Още от последните новини