Асоциацията на заведенията у нас иска оставката на здравния министър

Асоциацията на заведенията у нас иска оставката на здравния министър - E-Burgas.com

Оставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов искат от Асоциацията на заведенията у нас. От организацията напомниха и, че планират протест на 27 януари. Ние сме дискриминирани от здравните власти. Те посочват ресторантите в хотелите като безопасно място, а ресторантите извън хотелите като разпространител на COVID-19. Това заяви в интервю за Actualno.com председателят на Асоциацията на заведенията у нас, Ричард Алибегов.

Той посочи, че по всяка вероятност ще бъде поискана и оставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов. "На този министър, който три пъти ни излъга за датата, нямаме абсолютно никакво доверие", отбеляза Алибегов. На въпрос как си обяснява, че предстои разхлабване на мерките за моловете, фитнесите и танцовите зали, Алибегов каза, че вече не става дума за здравни мерки. "Очевидно здравният министър има интереси в хотелиерския бранш, защото как ще обясните това, че здравните власти определят едни ресторанти като сигурни, а други - не? Не можем да разберем щом идва толкова страшен вирус към България, защо се разхлабват всички сектори освен нашия, вместо да се затягат. Ние сме наясно, че ако в следващите две седмици скочат бройките, потърпевши ще сме отново само ние", убеден е председателят на браншовата структура.

"На 21 декември 2020 г. ние се съгласихме да отворят ресторантите в хотелите - да работят един месец, да видим дали ще има покачване на заразата, за да видим дали ще можем да пуснем другите ресторанти. Ресторантите в хотелите работят повече от един месец, а цифрите падат ежедневно. В същия момент здравният министър казва, че нашите ресторанти не са безопасни, а тези в хотелите са безопасни. Абсолютна дискриминация", изрази възмущението си Ричард Алибегов.

Той обясни, че браншът е имал идея да отвори протестно на 1 февруари, но сега заради здравния министър, няма да отворят заведенията, защото той щял да ги посочи с пръст, "за да си измие ръцете". 

Коментари

Още от последните новини