Арт фестивал "СЕЗОНИ" с направление в памет на големия композитор Тончо Русев

Арт фестивал

Арт фестивал "Сезони" и тази година ще събере на едно място таланливи младежи от цялата страна. В него ще вземат участие 37 школи и любителски  формации с повече от 260 деца и младежи от  Бургас, Поморие,  Пловдив, Панагюрище, Стара Загора, Карнобат, Сливен, София, Търговище, Владая, Божурище, Долни чифлик, Пазарджик, Свищов, Ямбол. Фестивалните прояви ще стартират на 1-ви юли от  17 часа на откритата сцена до часовника пред хотел България. Веднага след откриването ще стартира и конкурсната програма на вокалните изпълнители от I и III възрастови групи.   

На 2 и 3 юли фестивалът продължава в зала Петя Дубарова на Морското казино, открита сцена Охлюва и алеите около него.

Различното тази година е, че в конкурса за "млади поп и рок изпълнители", организаторите са включили и направление с песните на Тончо Русев, в памет на големия композитор.

Фестивалната програма включва и конкурс за приложно и изобразително изкуство, както и за фотография и мултимедия. Наградените творби, ще бъдат наредени в изложба на Открита сцена "Охлюва" в Морската градина. Там ще бъдат наградени и лауреатите от различните направления в конкурса.

Гала концертът на лауреатите ще се състои на 3-ти юли от 18.30 часа.

Организатори на фестивала са  Община Бургас и „Народно читалище Пробуда-1880г. Бургас”. 

     

             

         

Коментари

Още от последните новини