Армия и полиция издирват още хора със съмнение за ебола

Армия и полиция издирват още хора със съмнение за ебола - E-Burgas.com

images

32-ма души са били в контакт с 60-годишния българин, който е настанен във Военномедицинска академия със съмнения за ебола, пише Би Ти Ви от отлично осведомени източници.

28 от тях са изолирани във ВМА, но четирима други се издирват от полицията и армията.

Припомняме, че както ПИК първи написа, в "Токуда" бе хоспитализиран мъж със съмнения за ебола. Късно тази нощ ще станат резултатите от пробата на завърналия се от Сиера Леоне мъж.

В повечето подобни случаи в Европа до момента се оказа, че става дума за по-леки заболявания.

Важно!

Като цяло, ебола се предава изключително трудно - нужен е пряк контакт с кръв или други телесни течности на пациент. Затова и практически всички заразени са в африкански държави с много лоши хигиенни условия или при лечението на лица, които са вече в тежък стадий на заболяването.

Ебола не се предава след ръкуване или друг случаен контакт на обществени места с хора, при които не се наблюдават признаци на болестта. Не е възможно да се заразите с вируса ебола при досег с пари, покупка на хранителни стоки или плуване в басейн.

Вирусът ебола не се пренася от комари. Той се унищожава лесно от сапун, избелващи препарати. Върху изложени на слънце или изсъхнали повърхности вирусът ебола остава жизнеспособен за изключително кратко време.

Когато замърсени със заразена течност дрехи се изперат при високи градуси в перална машина, вирусът ебола се ликвидира.

ПИК

Коментари

Още от последните новини