Арестуваха младеж в "Изгрев", свидетели винят полицията (видео)

Видеото зарежда

Версията на полицията и тази на автора на видеото сериозно се разминават​

23-годишен младеж е бил арестуван от полицията вчера в района на скейт-площадката в парк "Велека" в ж.к. "Изгрев". съобщават от полицията. Там е станал инцидент, при който на група младежи с велосипеди, употребяващи алкохол, е направена забележка, че създават пречка за преминаващите по алеята, като един от младежите агресивно започнал да обижда преминаващите. 

Повиканият на място полицейски патрул увеличил агресията на младежа, който отказал да се съобрази с полицейските разпореждания и това наложило за задържането му да се използват физическа сила и белезници.

Установено е, че задържаният е криминално проявен 23-годишен от Ямбол, който многократно обидил и полицейските служители и оказал яростна съпротива при задържането. Отведен е в Пето Районно управление – Бургас, където е задържан с полицейска заповед за задържане. Тестван е с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът отчел 1,21 промила

Авторът на видеото обаче имат друга версия

Според бургазлийката Мария Халваджиева виновен за инцидента е цивилен полицай, който първоначално се скарал с младежа, тъй като приятелката му не може да мине с кучето си. Жената  е споделила видео от арества във Фейсбук, което вече има над 50 хиляди гледания и събира коментари, както в защита на младежа, така и в защита на полицията. По нейните думи младежът бил обиждан на наркоман, само защото карал колело в скейтпарка. Друг коментари в социалната мрежа обаче потвърждават версията на полицията, че младежът е буйствал и обиждал органите на реда. Публикуваме мнението на Мария без редакция:

"Здравейте,драги зрители !

Искам да Ви запозная с поредния случай на агресия от страна на нашата родна Полиция.
Случката се развива в град Бургас. Слънчев следобед,а именно днес 11.06.2017г. Аз с деца си съм на скейтпарка в Изгрев. Виждам в един момент ,че сина ми е при група хиксъри и там се случва някакъв словесен конфликт. Отивам и виждам как едно момче,хиксър,който се казва Алекс от Пловдив,до колкото разбрах,дошъл с група приятели да покарат в Бургас,но имал злочесната съдба да се срещне с поредната комплексирана бургаШка батка,която се оказва и цивилка.

Та съответната цивилка ,почва да се кара с момчетата и да ги обижда,че са наркомани и прочее,защото,видиш ли карат колелета и не изглеждат като него ,не носят шорти Адидас. Скандала пък е продиктуван от мацката му,която нямала от къде да мине с кучетата си. 
Казвам Ви,само в България,някой може да ти даде определение за умствен капацитет и характеристика ,че си пияница и няркоман от това как изглеждаш.
В крайна сметка Батката,така ще го наричам се обади на колегите си и по особено жесток начин прибраха момчетата,които просто искаха да покарат в минало годишния най-добър град за живеене. 
Имаше свидетели-многооо при това. Баба и дядо на по 70 години също изразиха мнението си ,че Батката е провокирал цялата драма, но нас няма кой да ни чуе ,защото ние сме гласа на България,а не Закона,който явно не се спира пред никой и нищо в името на ядосан колега ...
Господа полицаи ,Вие за мен никога няма да бъдете Авторитет.
Жалки сте !!!
Моля ,споделяйте
!"

Коментари

Още от последните новини