Арест за митничарите от Лесово

Арест за  митничарите от Лесово - E-Burgas.com
Началникът на пункта Димитър Колев е обвинен за ръководство на организирана престъпна група. 430x286 Специализираният апелативен съд взе решение да наложи мярка „Задържане под стража“ на четиримата митничари от ГКПП – Лесово. Началникът на митническия пункт Димитър Колев е обвинен за ръководство на организирана престъпна група. Подчинените му Димитър Шопов, Чавдар Дюлегеров, Георги Банев и Юрий Кузнецов са обвинени в участие в престъпната група.За тези тежки умишлени престъпления се предвижда и наказание лишаване от свобода.

На предишното заседание по делото Специализираният наказателен съд пусна от ареста без никаква мярка за неотклонение Димитър Шопов и остави останалите четирима митничари в ареста.

Както БЛИЦ съобщи, миналата седмица прокуратурата и ДАНС хванаха началници в митниците с големи суми пари, за които не могат да докажат откъде са. Един от тях - шефът на ГКПП Лесово Димитър Колев беше заловен с плик с 10 000 лева по данни на прокуратурата. А в дома му бяха намерени 82 000 лева, за които неговият адвокат твърди, че са декларирани пред НАП. /БЛИЦ
 
Коментари

Още от последните новини