Английски туристи вече планират лятна почивка у нас през 2018 година

Английски туристи вече планират лятна почивка у нас през 2018 година - E-Burgas.com

Димитър Николов очаква 30% ръст на немските туристи по Южното Черноморие

Английските туроператори вече предлагат намаления за желаещите да почиват на българските морски курорти през 2018 година. Записването за следващото лято вече е започнало. Това заяви директор на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред в. "Труд".

Очакваме много добър летен сезон – над 5,1 млн. ще бъдат посещенията през летния сезон на българи в родните курорти в цялата страна и около 5,8 млн. тези на чужденци. Тази година ще надхвърлим 11 милиона туристи, а 50% от тях ще почиват по Черноморието”, обясни той.

По думите му и тази година, както и миналата, има огромен интерес към почивки на българското Черноморие. Основната причина за повишения интерес към страната ни е сложната политическа обстановка в съседна Турция, Египет и Тунис, където годишно почиват над 15 милиона туристи. Сега голяма част от този поток ще бъде пренасочен към България.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че според предварителните записвания на големите туроператори за Южното Черноморие очакваният ръст е от около 30% на туристите от Германия и 10% на почиващите от Русия.

Коментари

Още от последните новини