Андрей Рунчев: Ако родителите не заплатят щетите до края на седмицата предаваме записите в полицията

Андрей Рунчев: Ако родителите не заплатят щетите до края на седмицата предаваме записите в полицията - E-Burgas.com

Така коментира ситуацията със счупените лампи от вандали представителят на община Бургас Андрей Рунчев в ефира на NOVA.

На записите се вижда как няколко младежи чупят лампите на уличното осветление с топка. „В един момент топката е изритана към лампата и тя, както се вижда е счупена. После сякаш се случва нещо с едната камера. Моите служители ще проверят дали е имало някаква интервенция върху нея”, заяви Рунчев.

Вандали в действие: Бургаски "Роналдо" потроши лампа с воле във "Възраждане" (видео)

Специалистите от общината все още не са изчислили колко ще струват нанесените щети. Неудобството остава за живеещите в околните блокове, за които пътеките до площадката ще останат тъмни поне няколко дни. До сряда вечерта в общината не е постъпило обаждане от родителите на момчетата, с искане да покрият щетите по счупената улична лампа. Ако до края на седмицата няма реакция от страна на родителите, записът ще бъде предаден на полицията.

Междублоковото пространство е облагородено от общината с европейски средства. Само за 2 години, откакто е изградена спортната площадка, камерите са заснели три вандалски акта в района. Затова и в общината ежедневно преглеждат записите. „Всяка седмица имаме нарушаване на обществения ред, включително и вандалски актове”, поясни Рунчев. На територията на Бургас към момента функционират над 850 камери за видеонаблюдение.

В началото на август една от камерите засне двама младежи, които разбиха монетника на Морското казино и откраднаха монетите в него. Те бяха задържани от полицията, а в момента срещу единият от крадците е повдигнато обвинение.

Коментари

Още от последните новини