Анализират резултатите от следенето на GPS-ите на снегорините, чистили в Бургаско

Анализират резултатите от следенето на GPS-ите на снегорините, чистили в Бургаско - E-Burgas.com

 

Предстоят поредни проверки на пунктовете, на които са локализирани снегопочистващи машини, съобщи по Радио „Фокус“ инж. Георги Златев от АПИ във връзка с подготовката за очакваните обилни снеговалежи.

„Пътната агенция разполага с над 2800 снегорина, както и с допълнителна техника от над 3000 машини“, припомни Златев. „Това, което ще бъде направено в днешния ден, е отново допълнителна проверка на всички пунктове, на които са локализирани машините, проверка на инструктажите, така че да не се допуска евентуална грешка от страна на водачите. Нашата задача с тези проверки и тренировки е да подобрим и затвърдим знанията на служителите, които в крайна сметка управляват машините“, коментира инж. Георги Златев.

Той допълни, че днес се очакват и окончателните резултати от следенето на GPS-ите на снегорините, почиствали пътищата в снежната блокада на Бургаско, като част от анализа на причините, довели до бедственото положение. „Снегопочистващата техника на място е била напълно достатъчно“, подчерта Златев. Според него е важно занапред индивидуални грешки да не влияят в подобни ситуации.

Коментари