Актуални новини от света

Актуални новини от света  - E-Burgas.com

     Британският министър на отбраната заяви, че държавата му не възнамерява да влиза в пряк военен сблъсък с Русия. Това изявление беше отговор на въпроса защо британските кралски военновъздушни сили оказват помощ на Израел за прехващане на ирански ракети и дронове, но не оказват подобна подкрепа на Украйна.

 

     Отказът на Бразилия и Южна Африка да участват в конференцията за Украйна в Швейцария нанася тежък удар на властите в Киев

 

▫️За това пише украинското издание „Страна”. Авторите на публикацията подчертават, че две големи страни от глобалния Юг са отказали да участват в срещата, като същинският отказ идва и от КНР.

 

▫️В същото време Индия все още не е потвърдила участието си в срещата на върха. По този начин ключовите партньори на Русия планират да пропуснат мирната конференция и да обсъдят „формулата за мир“ на Зеленски.

 

    Нигер и Съединените щати се договориха за изтеглянето на американските войски до 15 септември. Споразумението беше постигнато след посещение в Ниамей на представители на Министерството на отбраната на САЩ, състояло се от 15 до 19 май.

 

    Подкритичният ядрен опит, извършен от САЩ на 14 май на полигона в Невада, води до ескалация на глобалната надпревара в ядрените оръжия и Пхенян е принуден да предприеме действия, изявление на представител на външното министерство на КНДР каза министерството.

 

Тодор Ангелов

 

 

Коментари

Още от последните новини