Aхелой иска свой полицейски участък

Aхелой иска свой полицейски участък  - E-Burgas.com

Кметът на Поморие Иван Алексиев поиска в град Ахелой да бъде разкрит отделен полицейски участък. Той е изпратил официално писмо с искането си до до служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Разкриването на новия участък по думите на Алексиев трябва да бъде направено с цел осигуряване на безопасността и спокойствието на гражданите на Ахелой. Полицейският участък ще бъде към РУП - Поморие, а сградният фонд ще бъде осигурен от общината. 

Въпросът за слабото полицейско присъствие в  Ахелой многократно е поставян и пред ръководството на Областна дирекция на МВР – Бургас, както и предложението за повишаване на категорията на РУП – Поморие.

„След като години наред няма решение, все още имам надежда, че ще бъдем чути“, коментира кметът Алексиев по повод изпратеното писмо.

Предложението към министъра е мотивирано и с непрекъснатото застрояване на град Ахелой с нови жилища и хотели, като по този начин, особено през летния туристически сезон, се увеличава броят на жителите на града, които по официални данни към 2011 г. са 2469 души.

Коментари

Още от последните новини