Агенцията по храните провери 77 обекта в Бургас

Агенцията по храните провери 77 обекта в Бургас - E-Burgas.com

unishtojavat-274-t-hrani-v-burgas-130332

77 проверки са извършили служителите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)-Бургас на обекти за търговия на дребно и производствени предприятия през изминалата седмица, съобщи д-р Етери Затикашвили, началник отдел „Контрол на храните” в регионалната дирекция на Агенцията по храните, предаде "Фокус".

За периода е съставен един акт и шест предписания за констатирани нарушения. 10 кг месо е бракувано поради липса на идентификационна маркировка. По думите й, проверени са още три хранителни блока към детски заведения и училища, както и две кухни-майки, в които се приготвят храни за ученици. Там не са установени несъответствия. Д-р Затикашвили допълни, че всеки ден постъпват жалби и сигнали от граждани по различни поводи, на които служителите се отзовават.

Най-често жалбите и сигналите са за влошени вкусови качества на храни, за понижена хигиена, за несъответствия при предлагането на плодове и зеленчуци. В някои случаи сигналите са основателни, в други-не. „Това се установява при проверката на място. Ако са основателни, се пишат актове, възбраняват се стоки”, каза още специалистът.

Коментари

Още от последните новини