Адвокатът на атентатора от Сарафово: Доказателствата срещу клиента ми са косвени!

Адвокатът на атентатора от Сарафово: Доказателствата срещу клиента ми са косвени!  - E-Burgas.com

Разпитват израелските свидетели по видеоконферентна връзка

"Доказателствата срещу клиента ми Мелиад Фара са косвени!" Това заяви служебната му защитничка Калина Тодорова на старта на процеса срещу атентаторите от летище Сарафово, цитирана от "България днес". 

Така на практика намекна, че до присъда срещу задочно съдените чужденци едва ли ще се стигне, тъй като за това са нужни преки доказателства. Тодорова поясни, че най-вероятно клиентът й Мелиад Фара се издирва, но няма идея къде е, тъй като е назначена за негов адвокат от съда.

От делото стана ясно, че бвиняемите Фарах и Хасан са действали с цел да създадат смут и страх в населението на България и Израел относно личната неприкосновеност и сигурността на територията на България. Според прокуратурата само това, че извършителят не е успял да остави раницата с взривното устройство в багажното отделение на автобуса, каквато е била първоначалната му цел, е предотвратило по-голям брой жертви.
Съдебният състав прецени, че заради трудностите при призоваване на чуждестранните свидетели най-вероятно те ще бъдат разпитвани по видеоконферентна връзка. Делото ще продължи на 10 ноември.

Коментари