Административният съд в Бургас дари книги за библиотеката на Гимназията за романски езици

Административният съд в Бургас дари книги за библиотеката на Гимназията за романски езици - E-Burgas.com

Конституцията на Република България и книги за философия, етика, психология и български фолклор дари днес Административен съд – Бургас за библиотеката на Гимназията за романски езици “Г.С. Раковски“ в гр. Бургас.

Гимназията и съдебната институция са партньори в образователната програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и се проведе през втория срок на учебната година.

В продължение на два месеца магистрати от Административен съд – Бургас преподаваха на десетокласниците от гимназията уроци по правосъдие. На нарочна среща днес във Френския център в училището зам.-председателят на Административен съд – Бургас съдия Станимира Друмева и съдия Румен Йосифов поздравиха младите хора за успешното партньорство, вниманието провокативните въпроси и дискусиите по време на уроците.

„Дори и да не проявите бъдещ интерес към професията със сигурност знанията, получени в часовете по административно правосъдие са обогатили правната ви култура и са разширили представата ви за съдебната власт и работата на българския магистрат“, посочи съдия Станимира Друмева и връчи удостоверенията за участие в програмата.

Директорът на ПГРЕ “Г.С Раковски“ Радостина Георгиева благодари за възможността десетокласниците да бъдат обучавани от съдиите от Административен съд –Бургас и си пожела задълбочаване и развитие на съвместното сътрудничеството.

Дарената литература е закупена със средства, отпуснати от ВСС за образователната програма. Списъкът на книги е препоръчан от учителите по философия и етика в гимназията.

Коментари

Още от последните новини