Абсурден рекорд! Българите първи в Европа по правене на селфита

Абсурден рекорд! Българите първи в Европа по правене на селфита - E-Burgas.com

Мобилните потребители в България заемат първо място сред 12 европейски страни от Централна и Източна Европа, както и от Скандинавския регион, по селфи снимки и ползване на други функции на своите смартфони, сочи проучване на Huawei. Освен за правене на селфи снимки, ние сме №1 и по споделяне на заснетото съдържание в социалните мрежи и слушане онлайн на музика. Тяхното използване е обобщено от Huawei Summer Barometer 2017 – международно изследване, проведено през месец сред потребители на възраст 18-45 години, които имат или са използвали смартфон през последните 24 месеца. 84% от участващите в изследването българи са споделили, че това лято ще правят селфи снимки и ще споделят снимки и видеа в социалните мрежи, с което заемаме първото място в класацията сред другите участници, изпреварвайки Румъния, Сърбия, Гърция, Унгария, Полша и 4 скандинавски страни, пише technews.bg.

Статистиката обаче съвсем не бива да ни радва. Данните от нея са страскащи, особено на фона на особено актуалната напоследък мода сред невръстни потребители да качват в социалните мрежи селфита, направени на опасни места. 

Последният случай в Бургас беше само преди няколко дни. Тогава бургазлия засне на видео група от пет деца в 5 или 6 клас, които се катерят по покрива на 6-етажна сграда в комплекс "Възраждане" и свободно висят от ръба й. А после се снимат за спомен. За щастие тогава случаят беше без фатални последици. 

Поредица от инциденти обаче станаха през последните месеци на различни места в страната, след като деца и младежи се опитваха да си направят необичайни снимки на различни опасни места като ЖП релси, корпуси на влакове, кранове и високи сгради.

 

Коментари

Още от последните новини