Атрофираха ли и депутатите? Исканията за промени в образованието били внесени още през септември (Видео)

Атрофираха ли и депутатите? Исканията за промени в образованието били внесени още през септември (Видео) - E-Burgas.com

Поредният рехав бургаски протест се проведе днес пред общината

Граждански искания във връзка със сериозни промени в системата на образованието, голяма част, от които касаят насилието в специализираните заведения, са били внесени в Народното събрание още на 4 септември 2017. Това стана ясно на днешния протест на бургаски родители пред общината, които настояват за въпросните искания.

Те окачествиха ситуацията като „след дъжд качулка“, тъй като скандалното видео в бургаската детска градина „Брезичка“ показало какво точно се случва в някои заведения. „Мисля, че можем да говорим за политическо безхаберие, след като мина толкова много време, но се надявам след това, което се случва в момента да се променят нещата“, коментира един от организаторите на протеста Таня Стоянова.

Едни от основните искания са да се въведе мандатност на началните и директорите в системата на образованието, да се въведат методики за подбор на абсолютно всички ръководители, въвеждане и на периодични тестове и събеседвания за определяне на състоянието на всеки служител и не на последно място – видеонаблюдението. Всички искания предстои на бъдат разгледани на 15 февруари в НС.

„Не мислим, че каерите биха решили проблема, но определено биха породили малко респект“, смятат родителите, които бяха на повече от 70-80 души. Идеята за днешните действия, които ще се превърнат в системни, се родила в прочутата фейсбук група „Мамите на Бургас“, още като видеото от група „Мики Маус“ видя бял свят. Така хората зад плакатите смятат, че ще кажат НЕ на насилието.

Видео
Галерия
Коментари