6500 лева ще постъпят по сметката на малкия Божидар от благотворителния базар, нужни са още 23 хиляди

6500 лева ще постъпят по сметката на малкия Божидар от благотворителния базар, нужни са още 23 хиляди - E-Burgas.com

4821 лева са събраните средства само от поставените кутии в подкрепа на 7-годишния Божидар от гр. Камено на съботния благотворителен базар във Флора Бургас.

Три бургаски фирми заявиха желание и намерение още в началото на следващата седмица да преведат съответно по 200 и 300 лева по сметката на момчето, което се лекува от злокачествено заболяване в Испания. Благодарение на активната кампания и съпричастността на всички бургаски медии към каузата младо семейство се лиши от букетите в сватбения ден, а парите от тях -900 лева ще бъдат преведени също по сметката на Божидар.

Водеща верига аптеки също се присъедини към каузата и 19 кутии бяха поставени във всичките им обекти в Бургас и София, а средствата от тях ще бъдат ясни в началото на декември, когато ще бъдат отворени в град Камено пред роднини на Божидар.

7-годишният Божидар от гр. Камено не успя да влезе  в класната стая заедно със своите връстници, той посрещна първия учебен ден в испанската болница Clinica Universidad de Navarra, където се лекува от злокачествено заболяване. Съдбата му разчуства много хора с добри сърца и голяма част за скъпото му лечение бе събрана до средата на септември.  Божидар страда от тумор в гръбначния стълб, но заради неуспешна операция в България, той вече е в инвалидна количка.  Шансът Боби да се оправи е голям. Лекарите от испанската болница вече се борят със злокачествената му болест. От скоро той вече е на химиотерапия. Божидар вече прави опити да се изправя. Цялата сума за лечението му е 110 000 лева, 80 000 лева вече са по сметките на детето.

Предстои му да бъде влято биологично лекарство.

Галерия
Коментари

Още от последните новини