65 автомобила останаха без табели за седмица след новата акция на МВР

65 автомобила останаха без табели за седмица след новата акция на МВР - E-Burgas.com

„През тази 1 седмица почти във всички областни дирекции има случаи на сваляне на регистрационни табели и дерегистрация на превозни средства. До петък бяха 63 случаи на свалени регистрационни табели, плюс 2 случая на транзитни табели с изтекъл срок". Това заяви шефът на КАТ комисар Бойко Рановски в предаването „Събуди се" на Нова тв.

„При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда", каза комисарят.Според него, при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.

„Виждам ефектът около себе си. Много мои познати ми казват, че ще се съобразяват повече. Както се научихме да слагаме коланите, ще се научим и да не пием", коментира пък бившият вече председател на бившата парламентарна транспортна комисия Настимир Ананиев.

Коментари

Още от последните новини