64-годишен мъж е убит в Елхово, има задържан

64-годишен мъж е убит в Елхово, има задържан - E-Burgas.com
снимка: dariknews.bg

Служители от полицията в Ямбол разкриха тежко криминално престъпление, извършено в елховско село, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Ямбол.  Разследването започнало по сигнал, постъпил на 4 юни в 02:40 ч. в РУ – Елхово. От центъра за Спешна помощ съобщили, че в село Бояново, в търговски обект е установено починал мъж на видима възраст около 60 години.

Изпратеният на място полицейски екип е запазил местопроизшествието и отцепил периметъра около него. За случая е уведомен дежурния прокурор от Окръжна прокуратура Ямбол. Извършен е оглед от оперативно-следствена група при РУ Елхово. Установена е самоличността на починалия – 64 годишен мъж от Ямбол.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са иззети веществени доказателства, установени и разпитани всички лица присъствали в обекта по това време. Изяснено е, че между починалия и група млади мъже от селото е възникнал скандал, кой прераснал в спречкване, вследствие на което починалият при падане е получил тежка травма в задната част на главата.

В резултат на проведените действия по разследването, към момента е повдигнато обвинение на 31-годишен мъж за извършено престъпление по чл.115 от НК. Спрямо него с прокурорско постановление е взета мярка задържане за срок до 72 часа. Цялостния механизъм за извършване на престъплението и субективната страна са в процес на изясняване. Продължават процесуално следствените действия в рамките на образуваното досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Коментари

Още от последните новини