60 доброволци стартираха обучението си за Бургас Рециклира 2019

60 доброволци стартираха обучението си за Бургас Рециклира 2019 - E-Burgas.com

Започна подготовката на доброволците за Бургас Рециклира 2019. Близо 60 човека ще влязат в 10 училища, за да научат над 1 000 първокласника какво представляват отпадъците, защо за опасни и как да ги рециклират. Инициативата се провежда за шеста поредна година.

По-голямата част от желаещите да се включат в кампанията са ученици в последните класове или студенти на възраст между 16 и 25 години. Участие взимат и младежи от Български младежки Червен кръст - Бургас и от Интеракт клубовете Бургас-Пиргос и Бургас-Приморие.

„Това са млади хора, които виждат каква е ситуацията около тях и съзнават, че могат да направят нещо, за да я подобрят. Те знаят, че промяната зависи и от тях. За всеки мотивът за участие е различен – за едни е желанието да работят с деца, за други е да получат препоръка, с която да кандидатстват за образование в чужбина. Един от най-големите плюсове е, че се запознават и с хора с общи интереси и виждания, които също като тях са социално активни“, споделя Чавдар Ченков, част от екипа на Бургас Рециклира.

По време на обучението младежите ще се научат как да комуникират с първолаците и да им поднасят полезна и важна информация чрез най-иновативните методи на преподаване. Образователната програма е разделена в 3 учебни часа с различна насоченост – теоритична, творческа и игрова. Всеки от участниците ще получи любопитни текстови материали и клипове на тема рециклиране и опазване на природата, както и специално изготвения за кампанията „Наръчник на доброволеца“.

Официалният старт на инициативата е на 8 април. Повече информация относно събитията, които предстоят като част от програмата на „Бургас рециклира“ 2019 можете да откриете на официалната facebook страница https://www.facebook.com/burgasrecycle/.

 

 

Коментари