6 месеца затвор за бургазлия заради шофиране без книжка и опит за подкуп

6 месеца затвор за бургазлия заради шофиране без книжка и опит за подкуп - E-Burgas.com

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на бургазлията Христо Георгиев, който управялвал автомобил без книжка и за последвал опит за подкуп на пътни полицаи.

Първоначално присъдата бе на Окръжния съд и след като е потвърдена, е наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода спрямо Георгиев. Той е подсъдим за това, че преди 2 години., около полунощ, в ж.к. „Меден рудник“, на пътя до блок 102 в посока блок 104, управлявал лек автомобил, без свидетелство за правоуправление на МПС, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за такова деяние влязло в сила месец преди това.

Той е подсъдим и за това, че след като бил спрян от пътни полицаи, направил опит да даде подкуп от 21,75 лв. на полицейски служители, за да не му съставят акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Установено е, че вечерта на 27 август 2014 подсъдимият пребивавал в питейно заведение в кв. Крайморие, след което се качил да шофира спрян от движение лек автомобил и потеглил към ж.к. „Меден рудник“. Придвижвал се криволичейки по пътното платно, което било забелязано от полицейски  дежурен автопатрул,който започнал да преследва лекия автомобил, управляван от Георгиев, който бил достигнат до горепосоченото място. Полицайте поискали от Георгиев свидетелство за правоуправление, но той признал че отговорил, че няма такова, тъй като му е отнето заради това, че карал пиян.

В последствие излязъл от автомобила, като миришел на алкохол и едва стоял на краката си. Служителите поискали да го проверят с техническо средство, но той на два пъти категорично отказал. Христо отказал да даде и кръвна проба. След това, подсъдимият подканил полицаите да пренебрегнат служебните си задължения, отишъл до левия калник на служебния полицейски автомобил и след като бръкнал чантичката си извадил парична сума, смачкал банкнотите и ги оставил на предния капак на автомобила. Виждайки това полицаите задържали бургазлията.

Решението на Апелативен съд –Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Коментари

Още от последните новини