57 маратонци плуваха от острова до моста, двама споделиха първото място

57 маратонци плуваха от острова до моста, двама споделиха първото място - E-Burgas.com

Завърши традиционният за община Бургас плувен маратон, който стартира тази сутрин от о-в Св. Анастасия до мостика в Бургас. Разстоянието от 6400 м. беше предизвикателство за всичките 57 участници от цялата страна.

В маратона,и тази година,взе участие Албена Пенева, представител на хора с увреждания. За първа година, при мъжете,първото място беше споделено от двама плувци-Георги Цурев и Никола Саватинов. При жените победител стана Ния Стайкова.

 Призьорите в маратона бяха наградени от кмета на община Бургас-Димитър Николов, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и героят от историческото преплуване на Бургаския залив Цанко Цанков.

Сред гостите,уважили плувния маратон,беше и г-н Вартерес Алтънджиян. 72-годишния бургазлия Алтънджиян е с десетки призови места от емблематични плувни маратони, провеждани през 60-те и 70-те години в Бургас.

Бургаският плувен маратон уважи и треньорът на Петър Стойчев- световен рекордьор по плуване, г-н Красимир Туманов.

Община Бургас благодари на всички участници и всички институции,които помогнаха при организацията на плувния маратон и дава заявка, догодина, маратонът да се превърне в международен.

Галерия
Коментари

Още от последните новини