540 млн. лв. за земеделски субсидии ни възстанови ЕК

 540 млн. лв. за земеделски субсидии ни възстанови ЕК - E-Burgas.com
Снимка Агенция Монитор

Близо 540 млн. лева възстанови Европейската комисия (ЕК) на България за преведените от Държавен фонд „Земеделие“ (ДЗФ) субсидии по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). Това е решила ЕК на 25 януари тази година, съобщават от фонд „Земеделие“.

 С месечното плащане се покриват разходите на Разплащателната агенция за декември 2016 г. по линия на директните плащания.

Отпуснатите средства, необходими за финансиране на разходите от Европейския фонд, се предоставят от Комисията на държавите членки под формата на месечни плащания, които се извършват въз основа на изпратените декларации за разходи и предоставената заедно с тях информация, разясняват от фонд „Земеделие“.

От Министерството на земеделието пък съобщиха, че до 15 февруари всеки стопанин, кандидатстващ по схемите за директни плащания за обработваеми земи, трябва да регистрира правното основание за ползването на земите в общинската служба по земеделие.

За да регистрират правно основание, стопаните трябва да представят решение за възстановено право на собственост или нотариален акт, както и договор за наем или аренда.

Коментари

Още от последните новини