5-кратният шампион в мотокроса Николай Йовчев пропуска и този сезон

5-кратният шампион в мотокроса Николай Йовчев пропуска и този сезон - E-Burgas.com
Снимка: clubs1.bg

Звездата на българския мотокрос Николай Йовчев за съжаление няма да участва и в новото републиканско първенство, което започва тази неделя на мотополигона в село Порой, край Поморие. Това е втори поред шампионат, който айтозлията ще пропусне и причина за това е липсата на финанси.

Йовчев е сред малцината у нас в този спорт, които пет пъти са вдигали над главата си шампионския трофей. Преди него това са правили единствено Димитър Рангелов, Радослав Балинов и Николай Куманов. Най-вероятно айтозлията щеше да е първия с шест титли, тъй като до момента, в който се състезаваше нямаше конкуренция в най-високия клас МХ1, при 450-кубиковите мотоциклети.

Миналата година той стана татко в края на 2015, като малко преди това се ожени за любимата Магдалена от Гоце Делчев. В момента той работи на бетонов възел, но е готов да се завърне по трасетата, ако си намери спонсор. „Мотор имам, екипировка, всичко, но като нямам финанси е така. Тренирам от време на време колкото да си начешам крастата, както се казва“, споделя шампионът.

Той добави, че по всяка вероятност няма да присъства и като зрител другиден на трасето в Порой.

Коментари

Още от последните новини