5-годишното дете, което бе транспортирано от Бургас със самолет, е в по-стабилно, но все още тревожно състояние

5-годишното дете, което бе транспортирано от Бургас със самолет, е в по-стабилно, но все още тревожно състояние - E-Burgas.com

5-годишното момченце, което вчера извънредно бе транспортиран от Бургас до „Пирогов“ с военния самолет „Спартан“, е в по-стабилно, но все още тревожно състояние, коментираха от болницата за БНТ. Днес се е провела спасителна операция по стабилизирането на детето.

То е с усложнения от варицела и единствено в София е възможно да бъдат направени операции, които да спасят детето. Момченцето вече претърпя една интервенция.

„Започнахме много масивно антибиотично лечение на детето, всичко е консултирано с нашите имунолози с нашите микробиолози, с цел да стабилизираме състоянието на детето. Извършихме редица консултации и подготвихме детето до една интензивна интервенция. Днес след много разширен консилиум в института ние оперирахме. Детето е в малко по-стабилно състояние въпреки че състоянието му остава тревожно“, обясни д-р Стефан Станев от детската коремна хирургия към УМБАЛСМ „Пирогов“.

Коментари

Още от последните новини