4г. решетки за мнимия инспектор Иванов, завлякъл с пари жена от Долно Езерово

4г. решетки за мнимия инспектор Иванов, завлякъл с пари жена от Долно Езерово - E-Burgas.com

На 4 години затвор бе осъден 41-годишният Станимир Стефанов, който в началото на тази година завлече бургазлийка с пари, представяйки се за инспектор от ТД "Приморие". Пред жертвата си мнимият инспектор се представил за длъжностното лице „Иван Иванов“ – служител в ТД „Приморие”  от Дирекция „Незаконни постройки”. Той убедил жената, че ще заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси, както и че ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес, ако тя го упълномощи устно за това и заплати определена сума пари.

По данни на Районната прокуратура в Бургас "инспекторът"  има и други предходни осъждания. Той се занимавал предимно с измами „работил“ по няколко схеми. Една от тях била да „се навърта“ в държавни и общински администрации и да се представя за длъжностно лице. След като убеди хората в това им обещавал да извърши определена работа, за която пък те му плащали.

Освен инспектор Стефанов припечелвал и като екстрасенс. Лекувал неизлечими болести, виждал в бъдещето и т.н. В този случай обаче не успял да предвиди развръзката и само два месеца след последната измама е открит от полицията.

Присъдата той трябва да изтърпи при първоначален строг режим. 

        

 

 

Коментари

Още от последните новини