4,8 години затвор за Калоян, който уби приятел в автомеле край Меден рудник

4,8 години затвор за Калоян, който уби приятел в автомеле край Меден рудник - E-Burgas.com

4,8 години ефектовна присъда получи 30-годишният Калоян Манев, който уби приятеля си Милко Стоянов в автомеле край бургаския комплекс Меден рудник. Катастрофата стана в началото на тази година по бул. Тодор Александров на път за квартал Долно Езерово. Калоян сяда зад волана на возилото под въздействието на метаамфетамини и марихуана, сочат резултатите от кръвните проби. Скоростта , с която се е движил пък е била два пъти над допустимата, губи контрол над автомобила и се врязва в електрически стълб. От удара на загива Манол, а друго момче получава травми в областта на гръдния кош и десния крак. 

Делото днес в съда мина по съкратеното съдебно следствие. Калоян се призна за виновен, като така си осигури по-лека присъда. В последната си дума той се обърна към родителите на загиналото момче, които бяха конституирани като частни обвинители.

"Безкрайно много съжалявам за случилото се.Той ми беше близък приятел, много съжалявам", каза пред родителите Калоян. Той и адвокатът му Росен Кожухаров поискаха при произнасянето си съдът да бъде справедлив.

От своя страна частните обвинители настояха за най-строгата , предвидена от закона присъда.

Решението на съдия Цвета Попова може да бъде обжалвано в законовия срок.

Коментари

Още от последните новини