40 деца и младежи с увреждания от Бургас ще са с нов дом от лятото (Снимки)

40 деца и младежи с увреждания от Бургас ще са с нов дом от лятото (Снимки) - E-Burgas.com

Новият Дневен център за деца и младежи с увреждания, в какъвто са преустановени старите казарми в Морската градина, най-вероятно ще заработи от 1 юли догодина, с финансиране като държавно делегирана дейност. Това става ясно от докладната записка, която кметът на Бургас Димитър Николов, е внесъл днес в Общинския съвет.

Както е известно сградата е частна общинска собственост и представлява масивна конструкция от един етаж, с площ над 900 кв.м. и с капацитет за 40 нуждаещи деца и младежи с увреждания, както и 16 души персонал.  

Съветниците ще гласуват работните заплати, осигурителните вноски и цялостната издръжка да бъдат осигурени съобразно Закона за държавния бюджет като стандарти за делегирана държавна дейност.              

Целта на социалната услуга е превенция на институционализацията на хората с увреждания чрез функциониране на дневна услуга в рамките на общината, както и възможност за индивидуално развитие на всеки от клиентите чрез качествено, комплексно обслужване и индивидуална грижа от страна на специализиран и квалифициран персонал, пише кметът в докладната си.

Новият център се намира в Морската градина, в близост до добре развита социална, образователна и културна инфраструктура. Мястото на сградата в паркова среда и възможността за външни терапевтични и рехабилитационни дейности са допълнителен аргумент за избора на целевия проект, аргументира се още бургаският градоначалник.

Галерия
Коментари

Още от последните новини