4-годишна възпитаничка на Бургаска музикална школа ще свири в „Карнеги хол”

4-годишна възпитаничка на Бургаска музикална школа ще свири в „Карнеги хол” - E-Burgas.com

Четиригодишната Елизабет Иванова, пианистка от "Музикална Работилница Веселина" в Бургас,  ще свири на червения роял на Сър Елтън Джон в Royal Albert Hall в Лондон на четвърти април 2019 година. За да стигне до това участие, малката българска звездна пианистка спечели награда  в специална категория „Елена Коб стар“ в конкурса ,,Ферих“ /,,Feurich“/ във Виена, където ѝ бе присъдена и специална награда  в категория „соло пиано“. Там Елизабет участва и в майсторския клас на проф.Полански и свири и на концерта на лауреатите на майсторските класове.

Преди да отиде в Лондон обаче, още през октомври тази година на Елизабет Иванова ще ѝ се наложи да пътува до Ню Йорк, за да вземе участие в концерта на лауретите от Международния онлайн-конкурс „Златни класически музикални награди“ /,,Golden Classical Musik Awards”/. Концертът  ще се проведе в един от най- прочутите световни концертни комплекси „Карнеги хол“ /Carnegie Hall/. Новината дойде  преди няколко дни, когато малката звезда, която свири едва от осем месеца, получи Първа награда в Конкурса за изпълнението ѝ на произведението ,,Дъжд и дъга “ от Сергей Прокофиев. Именно това изпълнение на трудното за тази възраст произведение носи поканата за престижното участие  на Елизабет в Ню Йорк.

За осемте месеца, в които Елизабет е обучавана от бургаския клавирен педагог Веселина Колева, наградите следват една след друга- трета награда и специална награда за най-малък участник в Международен конкурс "Звукът на времето" във  Велико Търново; Първа награда за соло пиано в категория от 7 до 10 години в международен конкурс "Радост на брега"- Созопол. В същия конкурс, в клавирно трио  с още двама възпитаници на "Музикална Работилница Веселина“- на 6 и на 7 години, печели втора награда. В конкурса „Свят, изкуство и море" в комплекса „Златни пясъци“ Елизабет става Лауреат първа степен за солово изпълнение на пиано...

Последната изненада, която Елизабет поднесе, е новината, че „Университет за музика и сценични изкуства“ във  Виена, /University of music and performing arts Wien/, основан през 1817 година, я кани за своя ученичка в специалния клас за даровити деца.

Елизабет започва да свири едва на 3 години и 7 месеца.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини