Тонове нелегален алкохол откриха в несебърско село

Тонове нелегален алкохол откриха в несебърско село - E-Burgas.com
Снимка Агенция Митници

Близо четири тона нелегален алкохол е открит от митнически служители при проверка в несебърско село, съобщиха от пресцентъра на Агенция Митници.

На 29.08.2017 г. екип на митническа мобилна група и служители на митница Столична и Митница Бургас са извършили проверка на частен имот в община Несебър. В гараж на територията на имота, служителите открили пластмасови съдове с различни вместимости - 1 000, 400, 180, 120, 10 литра, съдържащи жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, вероятно ракия. При предварителното измерване е установено, че в различните съдове се съдържа алкохол с различен алкохолен градус. Общото количество на открития алкохол е 3710 литра, като за него не са представени без документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби от задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Вероятно намерения алкохол е дестилиран от плодове, а чрез добавяне на спирт е повишаван алкохолния градус на продукта.

Също на 29.08.2017г. екип от сектор "Оперативен контрол", отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Лом, извършва проверка в частен имот в област Монтана. Установено е, че се изварява домашна ракия в нелегален „казан". Митническите инспектори са иззели 105 литра ракия, както и съоръжението за дестилиране, взети са проби за анализ, по случая е започнало  административнонаказателно производство.

Коментари

Още от последните новини